2018. már 29.

Ízületvédők összehasonlítása

írta: TigrX
Ízületvédők összehasonlítása

,mindenképp szükséges a fehérjeporok mellé!

(nagy) Ízületvédő összehasonlító

(2018.03.29) 

Nézzük, mit kapnak maguk elé a laikusok, mint én. Az első bejegyzés bemutatkozójában leírtak ide is érvényesek.

tojas.jpg

Miért? Izmok mellett az ízületeket is dolgoztatjuk, viszont azok nem nagyon hálásak ezért. A fehérjeporok és úgy általában a vitaminok mellé szükséges, mert a kálcium nem igazán úgy épül be, ahogyan régen elképzelték. Persze itt is széles a spektrum.

Mit? Elég sok mindent terméket vizsgáltam, de azokat nem vettem bele, amikben kevés van a 3 fő fontos dologból (Glükozamin Szulfát, Chondroitin Szulfát, MSM) vagy teljesen hasonlóak. A tesztben szerepelnek mindenképp a Vitaking, Scitec és a Biotech termékek, mivel könnyebb egy helyről beszerezni mindent.

Illetve van pár "csodaszer", amelyikből az egyik a Zöldkagyló kivonat. Érdemes lehet kipróbálni, mert elvileg tartalmaz mindent, ami kell és jól épül be, de az új-zélandi lakosok megfigyelésére alapozott tények, körülbelül olyan nekem, mint Medicine Man című filmben lévő csodaszer, melyhez kellenek a hangyák is. Vagyis valószínű az ottani életmód és táplálékok is kellenek a működéséhez. A másik pedig, a kurkuma+gyömbér kombó. Elvileg gyorsan hat mások tapasztalata alapján, de elég nagy dózisban kell alkalmazni. A Herbáriás és hasonló termékek, az ajánlott formában biztos csak hosszú távon lesznek hasznosak, vagy többet kell beszedni belőle. Számomra így nem megfelelő, mivel a tabletták minimalizálását tartom szem előtt.

Vannak még folyékony formában termékek, amik kicsit drágábbak, de szemlátomást jobbak is.

Hogyan? Minden egy kapszulára van lebontva, de az ajánlott mennyiségek is meg vannak jelenítve. Minden mg-ban van szerencsére, ezért nem volt baj az átváltásokkal. Zölddel vannak szedve a fontos alapanyagok és azon belül sötétzölddel a legjobbak. Nem a komplexitást vettem alapul, hanem a fontos alapanyagok meglétét. Körülbelül 3 hónap mire észre kéne vennünk jelentős változást az alkalmazásuk végett.

A táblázat:

izuleti_osszehaonslito.jpg

Nyertesek az 1 tablettások között

1. hely: Dr. Chen Porc-Vita C 5 proenzim

2. hely: VitaPlus Glükózamin Plus 5 

3. hely: Vitaking MSM+Gulkosamin+Chondroitin és BioTechUSA Joint and Cartilage

Az első helyezett holtversenyében a Porc-Vita C5 proenzim, mely a legnagyobb arányban tartalmaz glükozamint.

A második helyezett a VitaPlus Plus 5 termék, amit a kollagén tartalom miatt köszönhet.

A harmadik helyezettekből hiányzik a kollagén, de nem rosszabbak ezen kívül a 2. helyezettnél, sőt.

Ajánlás a SOK tablettásoknak

Ezeknek a termékeknek a komplexitásában van ereje, így ajánlható a Biotech Arthoguard, mely a legkomplexebb és van benne az eddig nem említett "csodaszerből", a Boswella Serrata porból. A másik viszont a Scitec Nutrition Athletic Line Artho Kinect (maradhatott volna a Heavy Duty névnél), ami pedig a tojás membrán miatt érdekes. Nem nagyon redukálnám 1 kapszulára belőlük az adagot.

Folytatása következik a kálcium-magnézium készítményekkel!

Szólj hozzá

teszt kiegészítő edzés test fitness összehasonlítás összehasonlító ízület táplálék kiegészítő glükozamin MSM ízületvédő Kondroitin