2018. ápr 05.

Kalcium-Magnezium összehasonlító (új, bővített)

írta: TigrX
Kalcium-Magnezium összehasonlító (új, bővített)

kötelező elemek főleg az 1 tablettás multi-vitamin mellé

(nagy) Kalcium-magnezium összehasonlító

(2018.03.29) 

Szóval van multi-vitaminunk az 1 darab, aztán van ízületvédőnk az megint 1, de szükség van egy kis kiegészítésre. Az első bejegyzés bemutatkozójában leírtak szintén érvényesek, itt is.

kalcium.jpeg

Miért? 1 tablettás multi-vitaminban kevés az aktív mozgást tartalmazó életmódhoz a kalcium és a magnezium.

Mit? Igyekeztem összeszedni a legtöbbet, ami egyszerre tartalmazza mind a kettőt. Igen, mind a kettőre szükségünk van, mert külön-külön felborul az egyensúly.

Hogyan? Súlyoztam a kalciumot és a magneziumot, bár vannak összetettebb termékek esetleg a cink és a D-vitamin fontos, de az általában van a vitamin bogyóinkban. Zölddel vannak szedve a fontos alapanyagok és azon belül sötétzölddel a legjobbak. A kalcium-citrát készítmények 2,5-es szorzót kaptak a jobb felszívódás végett.

Lássuk csak:

kalcium-magnezium_ii.jpg

Nyertesek az 1 tablettások között

1. hely: Vitaking Multi Mega Mineral

2. hely: Scitec Essentials Calcium-Magnesium és Vitaking Calcium+Magnesium

3. hely: Natures Aid Kalcium, Magnezium és D3-vitamin

Különdíj: BioCo Kalci-citrát + D3

A dobogó legfelső fokán a Vitaking Multi Mega Mineral áll, köszönheti a hozzáadott dolgainak. Azért egyeztessük a multi-vitamin készítményünkkel.

Az ezüst érmet azok csípték el, akik magasan teljesítenek a fontos anyagokból. Azt nyújtják, amit kell. Ugyanakkor az én választásom a Vitaking Calcium+Magnezium-ra esett, mivel tartalmaz osztriga kivonatot is.

A bronz érmes pedig a Natures Aid Kalcium lett. Jó sok D-vitamint tartalmaz, viszont drágább kicsivel és nehezebb beszerezni, így ő lesz nálam a befutó a téli hónapokban. Ráadásul "a D-vitamin az új C".

A különdíjat a BioCo terméke viszi. Kalcium tartalomban abszolút győztes, de mivel nem tartalmaz magnéziumot, így erre a dobogóra nem kerülhetett fel.

Ajánlás a SOK tablettásoknak

Akit nem zavar, hogy már így is tablettákon lépeget végig a mindennapjain, annak a legjobb választás lehet a BioCo Kalci-citrát, ötvözve valamilyen magnézium-citrát készítménnyel, figyelemmel tartva a 2:1-es arányt. Aki a sókat preferálja, annak a BioTechUSA CA-MG-ZN ajánlható.

Folytatása következik a fehérje porokkal!

Szólj hozzá

teszt kiegészítő edzés test fitness csont kalcium összehasonlítás összehasonlító ásványi anyag korall táplálék kiegészítő kálcium calcium megnézium megnesium citrát kalcium-citrát