2018. ápr 05.

Nagy fehérjepor összehasonlító!

írta: TigrX
Nagy fehérjepor összehasonlító!

Általában fehérje izolátum és hydrolizált készítmények, főleg edzés utánra.

(nagy) Fehérjepor összehasonlító

(2018.04.05) 

Az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb kiegészítő test és izomépítésben. Kötelezően ajánlott edzés után legkésőbb 30, más források szerint 60 perccel.

protein.jpeg

Miért? Nagyon sok termék van a porokkal kezdve a divatos protein szeletekig. Azt mondják, hogy ha máskor nem is, de legalább edzések alkalmával fogyasszuk ezeket, mivel az izmok megtartásához és építéséhez sok energia kell fehérje formátumban. Valljuk be, sokunknak nehéz sima étkezésekkel bevinni a megfelelő mennyiséget, ráadásul ideális lenne mindent nyersen...

Mit? Elvileg erre az időpontra a legjobbak az izolátumok és a még jobb felszívódású hydrolizált proteinek. Az utóbbiak ugyan drágábbak is, ezért külön mégis egybe vizsgálom őket. A koncentrátumok és izo-koncentrátumokkal nem foglalkozom, esetleg bekerült összehasonlítás képen.

Hogyan? Ennek összeállítása a legnehezebb és a legvéleményesebb is. A  koncentráción túl az ár-érték arány határozza meg számomra a sorrendet. A bökkenő, hogy az ár a különböző beszerzési források szerint változhat. A másik probléma, hogy az ízesítés miatt is változtathat adott terméken belüli koncentrátum, persze elenyészően. Amit nem tudok vizsgálni és ezeken túl nagyon fontos, hogy mennyire puffaszt. Fontos tényező lehet választásnál az íz és a csomósodás is. Ezekhez mind egyéni elbírálás szükséges.  Zöld sávokban az esszenciális aminosavak kerültek.

Ezeket tudtam összeszedni:

feherje_tablazat.jpg

Nyertesek az izolátumok és a hydrolizáltak között vegyesen

Abszolút győztes: BioTechUSA Hydro Whey Zero és Allsports Lab Hdyro ISO Whey 92

1. hely: Scitec Isogreat Zero Sugar/Fat és Nutrend 100% Whey Isolate (colostrum)

2. hely: My Protein Impact Whey Isolate

3. hely: Scitec 100% Whey Isolate és Biotech Iso Whey Zero, illetve Ye Nutrition Whey Isolate

Különdíj: Protein Buzz 100% Isolate

Az abszolút győztes nem meglepő módon a hydrolizáltak közül került ki. Viszont a hydro whey zero-t jelenlegi formájában épp kivonják az információim szerint. Jelenleg ezt használom, de a kevés íz közül a csokis-mogyis nagyon gejl, de nem puffaszt. Árban nem sokkal drágább. Az előbbiek miatt került magasba az Allsports Lab Hdyro ISO Whey, bár ennek beszerzése nehezebb.

Az első helyre Scitec Isogreat Zero Sugar/Fat fut be. Nem sokkal marad el a hydrolizált fehérjéktől...árban sem. A másik versenyző a colostrum tartalma miatt emelkedik ki, ő pedig a Nutrend 100% Whey Isolate (Igazából a különdíj kategória és a 2.-3. között helyezkedik, mivel a colostrum jelen formájáról kevés az információ. Én megszavaztam neki a bizalmat)

Az ezüst érmet a My Protein Impact Whey Isolate viszi. Szintén magas fehérje tartalma van, de az ár változékony így csúszik csak le az első helyről.

A bronz helyezést  megosztva a Scitec 100% Whey Isolate és Biotech Iso Whey Zero (használtam és jó az íze, nem puffaszt), illetve Ye Nutrition Whey Isolate kapta. Teljesen egyformák papíron. Azt érdemes venni, amelyik  nem puffaszt, finom, olcsó és/vagy könnyen beszerezhető.

Különdíj: Az ár-érték bajnok. Ha könnyebben lehetne beszerezhető és ha nem vennénk figyelembe mások véleményét az ízéről, akkor lehetne dobogós is.

 

Folytatása következik, még nem tudom mivel és mikor! :)

Szólj hozzá

teszt kiegészítő edzés test testépítés fitness protein fehérje fehérjepor összehasonlítás összehasonlító táplálék kiegészítő proteinpor